De devonrex is zeer speels zit niet stil eveneens als de sphynx die na mij weten nog actiever is.

In 1960 vond men in het Engelse graafschap Devonshire een kat met een krullende vacht.Tien jaar eerder al was er in Cornwall ook al een dergelijke kat aangetroffen, de eerste cornishrex.Deze nieuw ontdekte kat en zijn nakomelingen werden aanvankelijk dan ook gekruist met cornishrexen,omdat men dacht dat het om een indentieke vachtmutatie ging.Al gauw bleek het toch om een geheel andere gekrulde vacht te gaan en toen besloot men de tweede vachtmutatie seeraat te gaan fokken en deze te vernoemen naar het gebied van oorsprong.(Devon)Het type van de allereerste devonrex,een zwarte kater,met de naam Kirlee,was erg apart en werd gekenmerkt door een grappig kopje(ET) en een gematig elegant lichaam.Deze devon vertegenwoordigd het gewenste rasbeeld van de devonrex.Met behulp van uitkruisingen met andere kattenrassen(huiskatten) werd de devonrex als ras opgebouwd!

Raskenmerken.

Kleine kat met een slank gespierd lichaam

Brede borstkast,poten lang in verhouding met het lichaam.De achterpoten zijn altijd langer dan de voorpoten.De voetjes zijn klein en ovaal en de lange dunne staart loopt spits toe.   Op de slanke hals rust een wigvormige kop met brede jukbeenderen,sterke kin en een korte snuit.De neus behoort een duidelijke stop te bezitten en het voorhoofd buigt terug naar de platte schedel.

De oren zijn laag eplaatst hoe groter hoe mooierze hebben een brede basis en lopen tabs toe in afgeronde punt.De ogen zijn groot en amandelvormig en wijd uit elkaar geplaatst en ze staan schuin in de schedel.Zoals ook bij de sphynx zijn bij de devons alle kleuren toegestaan.

Verzorging

De devonrex heeft weinig verzorging nodig.De vacht voelt wat harder aan als die van de German of cornishrex.Dit komt omdat de devonrex dekharen heeft.

Ze verharen amper een zemenlap of babyborsteltje is al genoeg voor de devonrex.

Net zoals de sphynx heeft de devon meer oorsmeer dan andere katten(Dit is geen oormijt)

De oren dienen regelmatig gereinigd te worden dit kan met een babylotiondoekje kijk uit met wattenstaafjes!! Het watje kan door een onverwachtse beweging van de kat blijven steken in de gehoorgang en een fikse ontsteking geven het oor kan hierdoor beschadigd worden.

U kunt ook oorcleaner gebruiken verkrijgbaar bij uw dierenarts,door wat te druppelen laat het vuil makkelijk los.

Het karakter van de devonrex

De devonrex is zachtaardig zeer inteligent en zeer aahankelijk.Hij is net als de sphynx zeer op mensen gericht.Waneer U een devon opsluit of alleen laat dan kwijnt hij weg van verdriet.

Hij houd van mens en dier om zich heen.

Ook leert de devon makkelijkiets aan bijv. apporteren van balletjes ect.

DUS WIL JE IETS GEKS NEEM EEN REX.